ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Воннаставни активности

Соработка со театри, кино, локална самоуправа и другиучилишта

Курсеви по странски јазици

Афирмирање на спортски клубови со активности во училиштето (кошарка, фудбал, атлетика, одбојка, ракомет, тенис, карате, кикбокс)

Негување на културата и традицијата преку учество во играорна група

Организирање на научно – рекреативни екскурзии

Брејнобрејн програма за зголемување на интелектуалниот

капацитет и емоционалната интелегенција кај децата

Посета на планетариум, музеи, саеми ….