ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Во Општина Бутел се одржа манифестацијата Чествувањето за Никола Јонков Вапцаров, по повод 111 годишнината од неговото раѓање

7.12.2020 година
Во Општина Бутел се одржа манифестацијата Чествувањето за Никола Јонков Вапцаров, по повод 111 годишнината од неговото раѓање.
Градоначалникот Велимир Смилевски положи свежо цвеќе пред споменикот на поетот и револуционер ,Никола Јонков Вапцаров.Исто така со свежо цвеќе почит му оддадоа и претставници од кабинетот на градоначалникот,Одделението за јавни дејности заедно со директорите на основните училишта.
По овој повод градоначалникот Смилевски истакна дека е горд што личност како Никола Јонков Вапцаров е патрон на општината, чиј лик и дело треба да го чествуваме и никогаш да не го заборавиме , со желба до сите да се чуваат и оваа да биде последна година под посебни протоколи.