ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Тркалезна маса на ученици од Општина Бутел со Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел Велимир Смилевски, на тема ,,Ученичка иницијатива за подобрување на Градски парк-Скопје“

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Денес, 05.02.2019 се одржа Тркалезна маса на ученици од Општина Бутел со Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, на тема ,,Ученичка иницијатива за подобрување на Градски парк-Скопје“. Учесници на настанот беа ученици од сите основни училишта на ниво на Општина Бутел, наставници, претставници на општината и Градоначалникот Велимир Смилевски. Активноста преставува дел од Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на младите во образованието. На средбата учениците ги изнесоа и образложија свиоте предлози за поубав и побезбеден градски парк, директно се запознаа со плановите кои ги има Советот на Град Скопје на истатата тема, по што сите учесници се упатија на кратка прошетка низ паркот каде го заокружија разговорот со желба за натамошна соработка и заеднички проекти. Претставник од учениците од ООУ,,Ацо Шопов“ беше ученичката од 8а одд. Сара Јанкова со наставничката Магдалена Андонова.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4361,4362,4363,4364,4365,4366″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]