ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Снежниот град “Попова Шапка 2019 “

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Во тек е изработка на Снежниот град “Попова Шапка 2019 ” во организација на ДКЦ – Карпош.на кој што нашето училиште зема учество со 18 ученици под менторство на професорот по ликовно Ване Ѓорговски.
Освен изработката на скулпури во снег,учениците своето време го исполнуваат и со спортско рекреативни и културни манифестации.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4424,4425,4426,4427,4428,4429,4430,4431,4432,4433,4434,4435,4436,4437,4438,4439,4440,4441,4442,4443,4444,4445,4446,4447,4448,4449″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Учениците од ООУ„Ацо Шопов“-Нашите шампиони од Снежниот Град 2019 – Попова Шапка под менторство на наставникот Ване Ѓорговски
I место во натпреварот по шах, Михаил Велковски.
I место во натпревар најдобар стрелец – пикадо, Михаил Велковски.
I место во пинг -понг, Никола Ристов.
II место во квиз на општи знаења, Матеа Деспотоска,Никола Ристов,Нина Трајковска и Антоанела Џатеваска.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4450,4451,4452,4453,4454,4455,4456,4457,4458,4459″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row]