ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

СЕМИНАР ПО ДЕФЕКТОЛОГИЈА ЗА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Семинар по дефектологија одржан на 24.02.2019 година го посети мобилниот дефектолог Ивана Крстиќ на теми-Научни наставни методи базирани на докази во образованието на лица со попречност при развој:Развој на основни вештини за учење;
Дизајнирање и одредување на целно однесување;
Развој на јазични и говорни вештини кај лица
со down синдром и аутизам;Проблеми во однесувањето и методи на справување;
Графикони на активност: независност,
избор и развој на социјалната интеракција
Tеорија на умот;

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4475,4476″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]