ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Професионален развој: Европас

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Успешно завршена конференција ЕВРОПАС, организирана од Национална агенција за европски образовни програми и мобилност на која присуствуваше наставникот по географија од ООУ„Ацо Шопов“ ,г-ѓа Невенка Стоева.
Преку презентација на програмите и мрежите со кои располага Националната агенција учесниците имаа можност да се запознаат со начините за изработка на Европас- кратка биографија, Европас јазичен пасош, додаток на диплома и сертификат и Европас мобилност. Стекнатите знаења, размената на искуства и взаемна соработка помеѓу учесниџите и координаторите на Конференцијата се поттик за нови идеи и понатамошни успеси за осовременување на наставата и стручно усовршување на наставнците!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”3751,3752,3753,3754,3755,3756,3757,3758,3759″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]