ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Посета на Националната и универзитетска библиотека ,,Св. Климент Охридски“.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

На 26.11.2018 учениците од петто одделение заедно со одделенските раководители и библиотекарот на училиштето реализираа посета на Националната и универзитетска библиотека ,,Св. Климент Охридски“. Учениците проследија интересно предавање од вработените на библиотеката при што се запознаа со историјатот на институцијата, дејноста со која се занимава, начинот на користење на книгите во библиотеката, библиотечниот фонд, збирките со кои располага, процесот на реставрација и конзервација. Беа посетени поважните оддели во зградата. На овој начин учениците ги проширија знаењата за библиотеката и се поттикнаа да станат нејзини редовни членови.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”3831,3832,3833,3834,3835,3836,3837,3838,3839″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]