ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Посета на Фабриката ,,Виталиа“ во Скопје

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

На 26.11.2018 со учениците од петто одделение беше реализирана посета на Фабриката ,,Виталиа“ во Скопје. Целта на посетата беше да се систематизираат и прошират знаењата на учениците од предметот Општество за стопанството и стопанските дејности, со акцент на прехранбената индустрија. Учениците непосредно се запознаа со процесот на производство на здрава храна, потребните ресурси, начинот на пакување, дистрибуција и продажба на пазарот. Исто така проследија и интерактивно предавање од нутриционист за здравиот начин на исхрана. Секој ученик доби подарок-едукативен материјал и дел од богатата палета производи.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”3842,3843,3844,3845,3846″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]