ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Посета на библиотеката ,, Браќа Миладиновци,, по повод детската недела

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

По повод Детската недела учениците од првите одделенија од ООУ ,,Ацо Шопов,, ја посетија библиотеката ,, Браќа Миладиновци,, како една од државните институции во нашата општина. Библиотекарот со насмевка ги прими нашите првачиња и ги прошета нив библиотеката. Им беше објаснето која е улогата на библиотеката како и начинот на кој се станува член на истата. При прошетката низ библиотеката учениците ги разгледаа книгите кои се неменети за нивната возраст како и стручната литература наменета за возрасни. Тие имаа можност да поставуваат прашања на кои библиотекарот со задоволство одговараше. На крајот од средбата учениците дадоа ветување дека кога ќе научт да читаат, редовно ќе ја посетуваат библиотеката и ќе позајмуваат книги.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”3147,3148,3149,3150,3151″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row]