ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

По повод 98 години од раѓањето на Ацо Шопов .

 20.12.2021 година

По повод 98 години од раѓањето на Ацо Шопов ,еден од основоположниците на македонската современа поезија.

Во чест на нашиот патрон Ацо Шопов ,новинарската секција и учениците од 7 в одделение го одбележеа раѓањето на нашиот патрон со онлине презентација на Prezi,каде го презентира неговиот живот,наградите и дел од неговите песни.

 

https://prezi.com/view/1vZSzsgSFDAJQc4S9098

одговорен наставник:Билјана Ристоска -Стомнароска