ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

ПХВ Циклус -Проект на Црвен крст на град Скопје

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

ООУ „Ацо Шопов“ и оваа година ќе биде дел од ПХВ Циклусот – Проект кој со години се имплементира од страна на Црвен крст на град Скопје. Првата обука се оддржа на 30.01.2019, во просториите на ООЦК Чаир, на која присуствуваа околу 40 младинци од повеќе училишта кои се на територија на општина Бутел. Наши претставници се Марко Ѓузиќ, Теа Петрова, Никола Дамјановски, Зафир Богдановиќ и Сара Јовановска.
Главната цел на ЦКА-ПХВ е вклучување на младите со различна етничка припадност во заеднички проекти за изградба и поттикнување на мирот, толеранцијата и градење на интеркултурното општество. Младите ќе вложаат преку 25.000 волонтерски часа преку кои ќе ја сменаат својата дневна рутина и времето ќе го поминуваат корисно, организирано, активно волонтирајќи во Црвениот крст.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4289,4290,4291,4292,4293,4294,4295,4296,4297,4298,4299,4300,4301,4302″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]