ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Општински натревар во фудбал

На ден 7.11.2019 учениците од 8и 9 одд од ООУ,,А.Шопов” учествуваа на општински натревар во фудбал во салата ,,Иван Хаџи Николов” и го освоија првото место и се пласираа за реѓионално првенство
Нашата екипа победи во двата натпревари
,,А.Шопов”-,,К.Охридски” 2-0
,,А.Шопов-Ж.Брајковски 2-1
Натпреварите поминаа во фер-плеј игра со меѓусебно почитување надигрување ,надмудрување и преубава атмосфера
Ментор СУНЧИЦА СТОЈКОВСКА