ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Општинската организација на Црвен крст- Чаир во ООУ „Ацо Шопов“ оддржа 2 интерактивни работилници на тема ХИВ/СИДА со IX а и IX б.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

РЕАЛИЗИРАНИ ОБУКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ/СИДА
Општинската организација на Црвен крст- Чаир денес 4.02.2019 година (понеделник) во ООУ „Ацо Шопов“ оддржа 2 интерактивни работилници на тема ХИВ/СИДА со IX а и IX б. Нашите ученици беа запознаени со значењето на вирусот ХИВ и болеста СИДА, како се пренесува, четирите фази на инкубација на ХИВ, симптомите, начин на тестирање и каде може да се тестираат и најважното како да се заштитат од оваа смртоносна болест.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4335,4336,4337,4338,4339,4340,4341,4342,4343,4344,4345,4346,4347,4348,4349,4350,4351,4352″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]