ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

ООУ „АЦО ШОПОВ“ ВО ХУМАНА АКЦИЈА ЗА СВОИТЕ ДЕЦА

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Во рамки на Кампањата Ден на гладта која беше во период од 16 – 22 октомври 2018 година во соработка со ООЦК Чаир, ООУ „Ацо Шопов“ отвори пункт за собирање на прехрамбени продукти и хигиена на 22 октомври 2018, каде ги повика сите ученици, родители и граѓани од непосредната околина да се вклучат во хуманата акција.
Собраните продукти им беа донирани на семејства кои се во социјален ризик, а живеат во нашата непосредна близина и нивните деца се наши ученици. ООУ „Ацо Шопов“ со ова сака да им прати порака на немоќните семејства дека не се сами и дека ние како училиште ќе бидеме тука да ги поддржиме кога им е најтешко.
Во акцијата беа собрани вкупно 259 кг. прехрамбени продукти и 125 парчиња за хигиена која ја поделивме на 4 семејства, заедно со логистичка поддршка на Црвен крст Чаир.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”3465,3466,3467,3468,3469,3470,3471,3472,3473,3474,3475,3476,3477″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row]