ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

„ОНЛАЈН СО ПРИРОДАТА“

Во рамки на „Денови на екологијата“, март 2019 година,ПРОЕКТ НА ОПШТИНА БУТЕЛ 
„ОНЛАЈН СО ПРИРОДАТА“
Денес 20.03.20`9 година ,Нашето Општинско Основно Учулиште 
„Ацо Шопов“ги поведе учениците во природата што ги опкружува и во биодиверзитетот со примери практично, преку понуда на безбедни и потенцијални постојни методи и проекти за едукација како да се искористи почвениот дел околу училиштето надвор од училниците.Свои обраќања на темата „Почвата околу училиштето“ имаа Градоначалникот на Општина Бутел г-дин Велимир Смилевски,Заменик министерот за образование г-дин Петар Атанасов и екомодераторот за нашето училиште професор Татјана Миткова од Земјоделскиот факултет.