ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Оддбележување на Месецот на превенција од зависности

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Оддбележување на Месецот на превенција од зависности (пушење, алкохол и наркоманија) и болести предизвикани од нив.

Учениците од IX а одделение при ООУ Ацо Шопов, имаа можност да проследат уште една работилница од страна на Клубот на млади на Црвен крст – Чаир на тема Месецот на превенција од зависности (пушење, алкохол и наркоманија) и болести предизвикани од нив. Преку интересна и адаптирана презентација за младите и со конкретни примери од секојдневниот живот, врсничките волонтери на Црвен крст – Чаир им пренесоа јасна порака нанашите ученици, за штетноста од употребата на цигарите, алкохолот и дрогите и како тие со континуирана употреба предизивикуваат зависност и болести.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”3801,3802,3803,3804″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]