ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Одбележување на раѓањето на Ацо Шопов со литературно читање

Одбележување на раѓањето на Ацо Шопов со литературно читање. На средбата присуствуваше градоначалникот Дарко Костовски. Од Париз се вклучи неговата ќерка Јасмина Шопова која ексклузивно презентираше некои од планираните препеви на поезијата на Шопов по повод 100 години од неговото раѓање. Поезијата живее по смртта на авторот па на 20.12.2021 во италијански весник беа објавени препеви на 10 песни на Шопов.

 

dav
dav