ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Обука за дисеминација за употребата на Europass и e-Twinninig платформите.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

На 13.12.2018 год. во ООУ,, Ацо Шопов“ Скопје од страна на Невенка Стоева- предметен наставник по географија, се одржа обука за дисеминација за употребата на Europass и e-Twinninig платформите. Интерната обука се базираше на сознанија стекнати на Конфернцијата – Europass, во организација на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност во периодот од 04.-06.11.2018год.. На обуката во рамките на училиштето беа присутни оделенските и предметнте наставници. Тие имаа можност да се запознаат со правилно креирање на кратка биографија (CV) по европски стандарди, јазичен пасош, како дел од Europass документите.
Со креирање на европски препознатлива форма на биографија( CV) и регистрирање на eTwinning платформата во рамките на Еразмус+ програмата, се отвара можност за аплицирање и вклучување во проекти, обуки, формирање на индивидуални партнерства, партнерства помеѓу две одделенија, училишта од земјата и странство, за други работни места и слично. Ваквите образовни партнерства вклучуваат активности на повеќе нивоа и различни образовни дисциплини и нудат можност на наставниците за развој на нивните професионалните способности и компетенции.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”3971,3972,3973,3974,3975,3976″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Националната веб-платформа за образование

ОПШТИНА БУТЕЛ

Календар
април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Следете не