ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Нашите шампиони во фудбал

На одржаното општинско натпреварување на ниво на општина Бутел ООУ Ацо Шопов го освои првото место.

Во полуфиналето беа подобри од своите врсници од ООУ Живко Брајковски со резултат 3:0, додека во финалето се сретнаа и извојуваа победа од 2:1 над своите противници од ООУ Климент Охридски.

Со освоеното прво место на општинско ниво директно се пласираа на градското натпреварување.

Ментор

Наставник по физичко и здравствено образование.

Никола  Арсов