ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Месецот на книгата

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Месецот на книгата веќе традиционално се одбележува секоја година во периодот од 15 октомври до 15 ноември,со цел да се придонесе за популаризација на читањето меѓу учениците.
Програмата на активности поврзани со одбележувањето на Месецот на книгата во ООУ„Ацо Шопов“ предвидуваше:

1.Награден конкурс на тема:Нема посилен и поумен од оној кој со книгата другарува“
2.Собирна акција ,,Книга за моето другарче“
3.Ликовен конкурс

Годинава на наградниот литературен конкурс жирито одлучи да додели 3 награди за најдобра лична творба:

1.Кристина Шатровска Va одделение
2.Ева Митевска IX б одделение
3.Симона Блажевска Va одделение

Можностите се бескрајни и правопропорционални со нашата имагинација и заложба да пораснеме во генерации на вистински ,,читачи“.Затоа имајте ја на ум мислата на Абрахам Линколн
,,Најдобар пријател ми е оној ,кој ќе ми подари книга што не сум ја прочитал“

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”3617,3618,3619,3620,3621,3622,3623,3624,3625,3626,3627,3628,3629,3630″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]