ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ„ДЕЧЈЕ ЦАРСТВО“ ВО БАЊА ЛУКА

13 меѓународен фестивал на детски поетски творби „Дјечије царство“ во Бања Лука април,2019. Ученичката Анастасија Ѓорѓиевска од 7б одд. со лична творба „Детството во мојата татковина“ под менторство на наставник Весна Додевска влезе во финале.ГО ОСВОИВМЕ ТРЕТОТО МЕСТО.БРАВО!