ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

„Комуникација на интернет“

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Реализирани активности за час „Комуникација на интернет“
На 27.02.2019г. со почеток во 12:15 часот се одржа час на тема „Комуникација на интернет“ која се одржи помеѓу учениците на училиштата ООУ„Ацо Шопов“- Скопје и ООУ„Лиман Каба“-Бутел. Реализатори на активноста беа учениците од информатичката секција во двете училишта.Најпрво преку апликацијата Вибер учениците се поздравија помеѓу себе. Потоа учениците добија насоки да истражат на интернет за своето училиште. Во апликацијата Publisher се пристапи кон изработка на брошурата за своето училиште. Учениците од ООУ„АцоШопов“- Скопје ја изработија брошурата на македонски јазик, а учениците од ООУ„Лиман Каба“-Бутел ја изработија брошурата и на македонски и на албански јазик.Потоа изработенените брошура се испратија по електонска пошта.На крајот учениците ги презентираа изработените брошури преку интернет прекуапликацијата Viber и Skype зависно од условите.Одговорен наставник Биљана Симоновска Антовска, Активноста ја следеше и претставник од МЦГО г-ѓа Анета Ангелкоска.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4493,4494,4495,4496,4497,4498,4499,4500,4501,4502,4503,4504,4505,4506,4507,4508,4509,4510,4511,4512″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]