ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Прва заедничка средба ние со партнер училиштето ООУ,,Лиман Каба,,

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Заеднички MИMO воннаставни активности на ООУ,,Ацо Шопов,, и ООУ,,Лиман Каба,,
по добиен гранд од УСАИД и МЦГО
Денес 20.02.2019 во нашето училиште беше одржана првата заедничка средба со партнер училиштето ООУ,,Лиман Каба,, Главните воннаставни активности кои треба да се реализираат во временска рамка февруари -март .
На првата средба учениците се запознаа меѓусебно преку едукативни игри и размена на идеи и мислења за реализација на главните активности .Продукти од активностите ќе бидат
 Електронска брошура на двата јазика -македонски и албански
 Уредени еко градини за кои ќе се грижат самите ученици
 Оплеменети училишни дворови(поплочениот дел ) со едукативни игри и игри од забавен карактер

На средбата присуствиваа учениците ,наставниците , родители ,членови од тимот МИМО ,директорите од двете партнер училишта и градоначалникот на општината Бутел г-дин Велимир Смилевски.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4389,4390,4391,4392,4393,4394,4395,4396,4397,4398,4399,4400,4401,4402,4403,4404,4405,4406,4407,4408,4409,4410,4411,4412,4413,4414,4415,4416,4417,4418″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]