ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Физичката секција на нашето училиште, под менторство на наставничката Весна Јакимовска, присуствуваше на предавањето „Војна на ѕвездите“

На 12.12.2019 дел од физичката секција на нашето училиште, под менторство на наставничката Весна Јакимовска, присуствуваше на предавањето ” Војна на ѕвездите: Астрофизиката го возвраќа ударот “. Користејќи ја физиката се дискутираше која од планетите користени во светски познатата франшиза би можела реално да постои. Предавањето беше во организација на Скопско астрономско друштво во просториите на ФИНКИ.