ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

ЕВРОПСКИ КВИЗ ЗА ПАРИ 2019: Промовирање на финансиска писменост

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Наставникот по математика Елена Златкова како претставник на ООУ„Ацо Шопов“ и дел од тимот наставници присуствуваше на работната средба за подготовка на натпреварот „Европски квиз на пари“, кој се одржа на 22-ри февруари 2019 година (петок), во просториите на Народната банка .На истиот, свое обраќање имаше гувернерот на Народната банка, заменик министерот за образование и наука и претседателот на банкарска асоцијација. На денешниот настан се одржа презентација на одделните фази и обука за подготовка за натпреварот, кој во организација на Македонската банкарска асоцијација, Министерство за образование и наука, Народната банка и Комисијата за хартии од вредност и по првпат се одржува во нашава земја, чија цел е финансиска едукација на младите од 13 до 15 години. Целта е финансиска едуцираност на најмладите од земјава.И наши ученици ќе учествуваат на овој квиз.Им посакувам успех и добри резултати.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4462,4463,4464,4465,4466,4467,4468″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]