ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

ЕДУКАЦИЈА ЗА ЗДРАВА ХРАНА

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Градоначалникот на Бутел господинот Велимир Смилевски, наставниците и директорката на ОУ,,Ацо Шопов,,Радишани, денеска напладне готвеа здрава храна за учениците, за да им покажат дека е мнногу важно да се инвестира во здраво растење на најмладите. Интерактивно со основците се дружеше и нутриционистот Надица Илиевска, која им ги објасни нутритивните својства на зеленчукот и овошјето и нивна мудра комбинација во секојдневната исхрана.Во готвењето им се придружи и професионален кувар од скопскиот ресторан Ексклузив , како и ученици со својот професор од средно угостителското училиште ,,Лазар Танев,,.Овој Проект е резултат на застрашувачките медицински показатели дека секое 4/то дете во Македонија е дебело и оти диабетот зазема сериозен замав меѓу најмладата популација.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4063,4064,4065,4066,4067,4068,4069,4070,4071,4072,4073,4074,4075,4076,4077,4078,4079,4080,4081,4082,4083,4084,4085,4086,4087,4088,4089,4090,4091″ img_size=”240×130″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]