ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Дабар 2019

Дабар е интернационален предизвик натпревар наменет за ученици од основните училишта кој има за цел да ја промовира информатиката и сродните науки. Истиот се организира во повеќе држави, и е еден од најпопуларните натпревари во светот.

Натпреварот “Дабар 2019” се оддржа од 11-15 ноември 2019, а нашето училиште ООУ„Ацо Шопов“ – Скопје е успешно пријавено и зема учество на истиот. На натпреварот учество вкупно 207 ученици.

Натпреварот го организираше наставникот по информатика Билјана Симоноска Антовска.