ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

АПРИЛИЈАДА 2019

Општина Бутел го одбележа Денот на шегата 1 Април. 
По тој повод се одржа ревија на маски во која земаа учество ученици од сите седум основни општински училишта.
Првоаприлската ревија на маски со свое поздравно обраќање, ја означи за отворена Градоначалникот Велимир Смилевски,кој истакна дека секогаш ќе ги поддржува ваквите манифестации,на кои се радуваат и најмладите и повозрасните и се своевиден настан кој го разубавува нашето секојдневие.
Оваа првоаприлска ревија беше од натпреварувачки карактер,во која беа наградени најуспешните групни и поединечни маски,а на сите активни учесници Градоначалникот Смилевски им додели и благодарници.