ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Денес, 26 март 2022 г., сабота, во нашето училиште, ООУ ” Ацо Шопов ” – Бутел, се одржа 40 – тиот Регионален натпревар по математика за учениците од основните училишта од нашиот регион. Истиот беше во организација на Сојузот на математичари на Македонија. На натпреварот учествуваа ученици од четврто до деветто одделение.

На сите учесници им го честитаме постигнатиот успех, а на оние кои ќе продолжат на државниот натпревар им посакуваме одлични резултати.