ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

Oтворен час по македонски јазик на наставна содржина Анализа на лик од лектира „Чудна случка во ноќта“ од Марк Хадон во 9 б одд, од наставник Весна Додевска

Реализација на акциониот план на професионално усовршување на наставниците во рамките на активот на јазична група предмети.Претставена техниката шест шапки за размислување на британскиот психолог Едвард де Боно, во рамки на отворен час по македонски јазик на наставна содржина Анализа на лик од лектира „Чудна случка во ноќта“ од Марк Хадон во 9 б одд, од наставник Весна Додевска. Техниката се применува за да се согледаат различни перспективи и да се поттикне критичко размислување кај учениците. На часот се примени на тема Секогаш треба да зборуваме вистина, правило кое го практикува главниот лик од романот, дете со аутизам. Да се поттикне прифаќање, разбирање на различностите, секојдневните борби на ликот што се презентираат во романот.

Националната веб-платформа за образование

ОПШТИНА БУТЕЛ

Календар
јануари 2023
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Следете не