ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

ЦВЕЌЕ И ПЕСНИ ЗА 110 РОДЕНДЕН НА ВАПЦАРОВ

 

Денеска, 06.12.2019 година Општина Бутел го одбележа 110-от роденден на поетот и револуционер Никола Јонков Вапацаров. Градоначалникот Велимир Смилевски положи свежо цвеќе пред споменикот на поетот и револуционер, Никола Јонков Вапцаров, кој се наоѓа пред општинската зграда. Исто така, со свежо цвеќе почит му оддадоа и претставниците на основните училишта, на невладините организации и бројни граѓани. По овој повод градоначалникот Смилевски истакна, дека е горд што личност како Вапцаров е патрон на Општина Бутел, чиј лик и дело треба да го чествуваме, негуваме и никогаш да не го заборавиме. Потоа, во големата сала на Општина Бутел се одржа пригодна свеченост, на која настапија: Хорот на Здружението на пензионери на Општина Бутел, КУД ,,Плетеница,, и ученици од ОУ ,,Живко Брајковски,,