ОСНОВНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „АЦО ШОПОВ“ СКОПЈЕ

21 Септември – Денот на мирот

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА МИРОТ

 Денеска,21.09.2018 година во Градскиот парк заедно со врсниците од другите основни училишта од Општина Бутел го одбележавме Светскиот ден на мирот. И ние сме дел од проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на младите во образованието.Настанот го одбележаа со повеќе активности.Облечени во маици со црвена, жолта и зелена боја,цртаа графити со мировни пораки, на задниот надворешен ѕид од Зоолошката градина,. одржаа отворен час за еко патрола, при што ги мапираа проблемите во паркот и даваа предлози за подобрување на неговиот изглед. Дискутираа и дебатираа на тема за меѓуетничката интеграција и граѓанските и демократските вредности кај младите.
Градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски за цело време се дружеше со учениците, посочувајќи ги вредностите од денешната манифестација посветена на Светскиот ден на мирот

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”2977,2978,2979,2980,2981″ img_size=”200×100″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]